Anestezia
Dr. Ovidiu Grecu – Expertul tau in operatii estetice
In clinica noastra, orice interventie care necesita anestezie, este asigurata de echipa noastra de specialisti formata din doctorii anestezisti Ilie Simona si Ilie George, si coordonata de domnul doctor anestezist Victor Cullman.
Inainte de administrarea anesteziei trebuie evaluata starea de sanatate a pacientei printr-un set de analize de sange pe care le efectuati in prealabil, electrocardiograma (EKG) in ziua operatiei si alte investigatii in functie de caz.
Unele operatii estetice se desfasoara sub anestezie locala sau loco-regionala: excizii de nevi si papiloame, lipoame, otoplastii externe, blefaroplastii, varice, grefe cutanate, lipoaspiratii etc.
Operatiile de amploare necesita anestezie generala: rinoplastia, abdominoplastia, implantele mamare, liftingul de divrse tipuri, mamoreductii etc.
Cu 6 ore inainte de anestezia generala, nu aveti voie sa mancati alimente solide si sa nu beti nimic cu 4 ore inainte! Veti fi hidratat cu ajutorul perfuziei in clinica! Chiar in cazul interventiilor cu anestezie locala, nu serviti un mic dejun copios sau un pranz prelungit. Anxietatea si alimentatia preoperatorie cresc riscul de aparitie a greturilor si varsaturilor postoperatorii.
Daca tineti post, sausunteti in dieta este bine sa nu programati in aceasta perioada sau in cea imediat urmatoare o operatie laborioasa (marire sani sani, rinoplastie sau lifting), pentru ca este posibil ca vindecarea sa nu fie foarte rapida.
Omiterea, din neglijenta sau cu buna stiinta, a unor afectiuni pe care le-ati avut si pe care doriti sa le ascundeti din jena sau doar pentru a grabi programarea la operatie presupune asumarea unui risc de care, poate, nu sunteti pe deplin constient, dar care poate influenta negativ actul medical.
Asadar va rugam sa colaborati cu personalul medical pe toata perioada internarii dumneavoastra in clinica noastra.
Procedura anesteziei este standardizata iar riscurile sunt minime datorita cercetarilor avansate in domeniu si a medicamentelor performante folosite in zilele noastre de orice doctor anestezist.
Exista doua variante chirurgicale principale de pozitionarea implanturilor mamare:
1. SUBGLANDULAR ( Supramuscular) si
2. SUBMUSCULAR (Subpectoral)
In functie de parametrii anatomici (forma si marimea toracelui, cantitatea de grasime de sub piele, forma si marimea sanului, dezvoltarea muschiului pectoral si calitatea tegumentului si nu in ultimul rand optiunea chirurgului , se procedeaza cu una dintre cele 2 metode. Indiferent de varianta chirurgicala, se va crea un “buzunar” intre structurile anatomice, in care se introduce implantul mamar. In timpul consultatiei, toate aceste aspecte se vor discuta amanuntit cu medicul chirurg.
Sunt foarte multi factori ce pot avea importanta in cazul dvs. in mod particular, in ceea ce priveste recuperarea si rezultatul postoperator. Acestea trebuie bine intelese si discutate cu atentie cu medicul. Cativa din acesti factori sunt :
• Stare sanatatii
• Structura sanului: volumul,forma si calitatea tesutului, toate vor influenta rezultatul final
• Indicatia sau contraindicatia
• Tendinte de sangerare
• Predispozitie la infectii;
Procedura de implantare poate fi urmata de spitalizare de o noapte dupa operatie sau de cateva ore, depinde de chirurgul dumneavoastra si de metoda chirurgicala aleasa.
Perioada de recuperare nu este un standard, in mod cert fiecare pacienta va avea perioada ei de recuperare. Urmarind evolutia statistica in cazul operatiei de implant mamar am observat ca majoritatea cazurilor resimt dupa primele 24 sau 48 de ore dupa operatie, o stare de discomfort. Sanii dvs, vor fi foarte tari si veti simti dureri descrise ca o febra musculara. Perioada de recuperare variaza de la o pacienta la alta, va veti putea relua activitatile zilnice dupa aproape o saptamana. Va trebui insa sa asteptati o luna pana va veti putea relua activitatile foarte solicitante fizic. Daca apar probleme, contactati urgent chirugul dumneavoastra .
Veti fi chemata la controale periodice si veti fi tinuta sub observatie timp de 2 ani si orice chestiune legata de transformarea sanilor va trebui sa o discutati cu mai intai cu chirurgul Dumneavoastra.