Blefaroplastie

Dr. Ovidiu Grecu – Expertul tau in operatii estetice

Blefaroplastia face parte din gama interventiilor de chirurgie cosmetica faciala care prin modificarile aduse la nivelul regiunii oculare provoaca un real proces de intinerire si iluminare a fetei. Interventia se adreseaza ambelor pleoape si consta in indepartarea excesului tegumentar si adipos (pungile de sub ochi).

In cazul blefaroplastiei chirurgul plastician va va informa asupra localizarii viitoarelor incizii si va aprecia impreuna cu dumneavoastra necesitatea asocierii blefaroplastiei cu alte proceduri terapeutice de rejuvenare faciala. Una din cele mai frecvente asocieri este reprezentata de folosirea in acelasi timp a toxinei botulinice, avand ca rezultat disparitia aspectului obosit, fata pe ansamblu oferind un aspect mai proaspat, luminos.

Prin blefaroplastie se obtine:

  • Corectarea aspectului de pleoapa cazuta si imbunatatirea campului vizual.
  • Indepartarea pungilor de sub ochi
  • Netezirea ridurilor de la nivelul pleoapei inferioare.

Exista doua variante chirurgicale principale de pozitionarea implanturilor mamare:
1. SUBGLANDULAR ( Supramuscular) si
2. SUBMUSCULAR (Subpectoral)
In functie de parametrii anatomici (forma si marimea toracelui, cantitatea de grasime de sub piele, forma si marimea sanului, dezvoltarea muschiului pectoral si calitatea tegumentului si nu in ultimul rand optiunea chirurgului , se procedeaza cu una dintre cele 2 metode. Indiferent de varianta chirurgicala, se va crea un “buzunar” intre structurile anatomice, in care se introduce implantul mamar. In timpul consultatiei, toate aceste aspecte se vor discuta amanuntit cu medicul chirurg.

Sunt foarte multi factori ce pot avea importanta in cazul dvs. in mod particular, in ceea ce priveste recuperarea si rezultatul postoperator. Acestea trebuie bine intelese si discutate cu atentie cu medicul. Cativa din acesti factori sunt :

•  Stare sanatatii
•  Structura sanului: volumul,forma si  calitatea tesutului, toate vor influenta rezultatul final
•  Indicatia sau contraindicatia
•  Tendinte de sangerare
•  Predispozitie la infectii;

Procedura de implantare poate fi urmata de spitalizare de o noapte dupa operatie sau de cateva ore, depinde de chirurgul dumneavoastra si de metoda chirurgicala aleasa.

Perioada de recuperare nu este un standard, in mod cert fiecare pacienta va avea perioada ei de recuperare. Urmarind evolutia statistica in cazul operatiei de implant mamar am observat ca majoritatea cazurilor resimt dupa primele 24 sau 48 de ore dupa operatie, o stare de discomfort. Sanii dvs, vor fi foarte tari si veti simti dureri descrise ca o febra musculara. Perioada de recuperare variaza de la o pacienta la alta, va veti putea relua activitatile zilnice dupa aproape o saptamana. Va trebui insa sa asteptati o luna pana va veti putea relua activitatile foarte solicitante fizic. Daca apar probleme, contactati urgent chirugul dumneavoastra .
Veti fi chemata la controale periodice si veti fi tinuta sub observatie timp de 2 ani si orice chestiune legata de transformarea sanilor va trebui sa o discutati cu mai intai cu chirurgul Dumneavoastra.