2
1

Implantele mamare

Implantele mamare sunt disponibile in diverse forme , marimi si tipuri si se folosesc atat in scop estetic(marirea, reconturarea sanilor) cat si reconstructiv.

Suprafata texturata

Ca principiu, toate tipurile de implante sunt compuse dintr-un invelis moale si subtire de polimer siliconic bine tolerat de catre organism, fiind similar cu cel folosit in compozitia altor tipuri de implante(cardiace, articulare, etc)

Suprafata neteda

Suprafata externa poate fi neteda sau texturata. Aceasta din urma este asociata cu scaderea ratei de aparitie a contracturii capsulare, cu mentinerea pozitionarii implantului.

Continutul
Cel mai frecvent folosite ca material de umplere sunt serul fiziologic si gelul siliconic.Initial, preferate de multi chirurgi plasticieni pentru lipsa de consecinte in cazul unei rupturi a implantului, implantele cu ser fiziologic tind sa fie inlocuite de cele cu gel siliconic coeziv, progresele calitative si rezultatele naturale facandu-le sigure si apreciate.

Exista de asemenea implante cu continut mixt, expandabile, bicamerale.

Profilul

Evaluarea anatomiei pacientului , a rapoartului dintre san si toracic precum si compararea lor cu dorintele pacientului necesita folosirea unor implante cu un anumit profil. In general, indiferent de firma producatoare, putem vorbi de implante cu profil jos, moderat inalte, standard, inalte si foarte inalte.Profilul poate fi simetric sau asimetric, asa cum este cazul implantelor cu profil anatomic.

Implante

Implantele mamare sunt disponibile in diverse forme , marimi si tipuri si se folosesc atat in scop estetic(marirea, reconturarea sanilor) cat si reconstructiv.

Implant inflatabil cu ser fiziologic
Implant cu silicon
Implant cu gel coeziv
Suna Acum!
Navigheaza!