Lipoaspiratie

Dr. Ovidiu Grecu – Expertul tau in operatii estetice

Desi exista tendinta de a considera lipoaspiratia ca o interventie estetica facila, ea este o interventie chirurgicala si va fi tratata ca atare. Interventia se va desfasura in sala operatorie complet dotata si in conditii chirurgicale stricte.

Interventia chirurgicala propriu-zisa consta in extragerea surplusului adipos cu ajutorul unor canule fine care sunt conectate la un sistem vacumatic. Cea mai folosita tehnica este cea tumescenta in care zonele vizate sunt tratate cu o solutie de xilina, adrenalina si ser fiziologic ce are ca scop reducerea sangerarii si a discomfortului postoperator. Cicatricile care vor rezulta sunt mici, ascunse si nu pun probleme din punct de vedere estetic.

Important de retinut:
Lipoaspiratia nu este o operatie de slabire ci de corectare a conturului siluetei. Cele mai frecvente zone tratate sunt reprezentate de:

  • Zona laterala si posterioara a abdomenului (colaceii)
  • Zona abdominala anterioara (burtica)
  • Regiunea laterala a coapselor (aripioarele)
  • Genunchii si regiunea interioara a coapselor

In cazuri selectate, lipoaspiratia poate sa ofere succes si in cazul barbiei duble.
In multe situatii lipoaspiratia la nivelul bratelor trebuie insotita si de o interventie de eliminarea excesului de piele care atarna.

Anumite cazuri de ginecomastie pot fi tratate cu ajutorul lipoaspiratiei.
La nivelul fetei si decolteului se obtin rezultate bune atunci cand sunt combinate cu tehnici de rejuvenare faciala devenite deja clasice la care se adauga tehnologia de ultima ora cum ar fi Terapia PRP Angel (cunoscute ca Terapia Dracula sau Vampire) ( vezi rubrica Terapia PRP Angel)

Lipoaspiratia sau Liposculptura

Reprezinta o interventie chirurgicala cu scop estetic prin care se obtine o remodelare a conturului corpului data de indepartarea excesului adipos din diferite zone. Desi nu reprezinta un tratament pentru slabit, in anumite circumstante, la indicatia chirurgului plastician, impreuna cu medicul endocrinolog si nutritionist, lipoaspiratia poate fi considerata un tratament adjuvant in obezitatile de diferite grade si etiologii. De asemenea, lipoaspiratia poate sa isi gaseasca utilitatea in rezolvarea in mod estetic si fara cicatrici vizibile a lipoamelor localizate sau in lipomatoze.

In general, pentru siguranta si comfortul dumneavoastra, lipoaspiratia se realizeaza sub anestezie generala. In cazuri speciale este posibila folosirea anesteziei locale asistate.

Posibile complicatii:

In general, in conditiile in care interventiile de chirurgie plastica sunt efectuate in conditii operatorii adecvate, de catre un chirurg plastician cu experienta, complicatiile postoperatoriia sunt rare si de obicei minore.
In cazul lipoaspiratiei au fost descrise hematomul, seromul, modificari temporare a sensibilitatii tegumentare in zonele aspirate, mici denivelari in special la persoanele cu o elasticitate scazuta a pielii.

Revenirea la normal

Dupa operatie veti purta un garment special ales pentru dumneavoastra inainte de interventie, impreuna cu chirurgul plastician. Durata recomandata purtarii este intre 3-6 saptamani.
Mobilizarea se va incepe cat mai curand chiar de a doua zi, activitatile obisnuite fiind posibile dupa 24-72 ore, in functie de amploarea lipoaspiratiei. Activitatea de birou se poate relua chiar si dupa 2-3 zile in functie de amploare iar cele solicitante fizic dupa aproximativ 1 luna.

Discomfortul local poate fi minim sau accentuat, in functie de marimea lipoaspiratiei si de sensibilitatea personala. Daca este cazul, in primele zile medicatia antialgica va fi administrata sub controlul medicului plastician si anestezist.

Efectul interventiei este vizibil dar rezultatul final apare in timp, in general intre 3 si 6 luni.
Urmand indicatiile chirurgului plastician, lipoaspiratia va poate oferi schimbarea pe care o visati, va poate da acel impuls necesar pentru a incepe o dieta echilibrata, o viata sportiva si o mai mare incredere in sine.

Pentru a afla costul interventiei va rugam sa folositi formularul de contact, care va trimite mesajul dumneavoastra direct in casuta de e-mail a doctorului Ovidiu Grecu sau sunati la nr de tel: 0723 362 198

Exista doua variante chirurgicale principale de pozitionarea implanturilor mamare:
1. SUBGLANDULAR ( Supramuscular) si
2. SUBMUSCULAR (Subpectoral)
In functie de parametrii anatomici (forma si marimea toracelui, cantitatea de grasime de sub piele, forma si marimea sanului, dezvoltarea muschiului pectoral si calitatea tegumentului si nu in ultimul rand optiunea chirurgului , se procedeaza cu una dintre cele 2 metode. Indiferent de varianta chirurgicala, se va crea un “buzunar” intre structurile anatomice, in care se introduce implantul mamar. In timpul consultatiei, toate aceste aspecte se vor discuta amanuntit cu medicul chirurg.

Sunt foarte multi factori ce pot avea importanta in cazul dvs. in mod particular, in ceea ce priveste recuperarea si rezultatul postoperator. Acestea trebuie bine intelese si discutate cu atentie cu medicul. Cativa din acesti factori sunt :

•  Stare sanatatii
•  Structura sanului: volumul,forma si  calitatea tesutului, toate vor influenta rezultatul final
•  Indicatia sau contraindicatia
•  Tendinte de sangerare
•  Predispozitie la infectii;

Procedura de implantare poate fi urmata de spitalizare de o noapte dupa operatie sau de cateva ore, depinde de chirurgul dumneavoastra si de metoda chirurgicala aleasa.

Perioada de recuperare nu este un standard, in mod cert fiecare pacienta va avea perioada ei de recuperare. Urmarind evolutia statistica in cazul operatiei de implant mamar am observat ca majoritatea cazurilor resimt dupa primele 24 sau 48 de ore dupa operatie, o stare de discomfort. Sanii dvs, vor fi foarte tari si veti simti dureri descrise ca o febra musculara. Perioada de recuperare variaza de la o pacienta la alta, va veti putea relua activitatile zilnice dupa aproape o saptamana. Va trebui insa sa asteptati o luna pana va veti putea relua activitatile foarte solicitante fizic. Daca apar probleme, contactati urgent chirugul dumneavoastra .
Veti fi chemata la controale periodice si veti fi tinuta sub observatie timp de 2 ani si orice chestiune legata de transformarea sanilor va trebui sa o discutati cu mai intai cu chirurgul Dumneavoastra.